Werk in uitvoering

Licht op de linie

caselodl---400x266Licht op de Linie 

De vraag: Hoe maak je de inwoners bewust van de schoonheid van hun woonomgeving. Hoe laat je hen weer trots zijn op die plek. Hoe vertel je het verhaal rondom een waterplas en een stuk gras?!

Luudiek ontwikkelde en produceerde "licht op de linie" waar landschap, theater en muziek in het donker samenkomen en het verhaal van de plek wordt verteld.
Cello met laser en een oude volkslegende in het donker op de Diefdijk bij Culemborg, 4 lunetten getransformeerd tot openluchttheaters bij Utrecht.

www.lichtopdelinie.nl

filmclip Licht op de Linie

Cyber Future Search

case1alertonline---400x266Cyber Future Search in opdracht van Ministerie van Veiligheid en Justitie

De vraag: Hoe vergroten van de awareness over cyber security en gedrag op internet binnen bedrijfsleven en overheid. Hoe kunnen we leren van andere beroepsgroepen en hun aanpak en visie?

Luudiek ontwikkelde een spannend en creatief congres, met inhoud en prikkels uit onverwachte hoek (clash of disciplines). Hoe kijkt een kunstenaar of een dominee naar veiligheid en internet?Met behulp van "live" onderzoek werd pijnlijk duidelijk dat de aanwezige deskundigen hun wachtwoorden ook standaard invullen. Studenten van de TU Delft faciliteerden een aantal inhoudelijke workshops. Als afsluiting liepen de bezoekers door een heuse firewall. 

www.alertonline.nl

Projectie Conclusion

case8conclusion3---400x266Projectie Conclusion

De vraag: Hoe kunnen wij onze plezierige relatie met de stad Utrecht op een bijzondere manier zichtbaar maken? 

Luudiek "verhuisde" de Domtoren naar de wijk Lunetten. Met behulp van een immense projectie werd de Domtoren zichtbaar op de gevel van het conclusionpand. 

Daklozendag

case4daklozendag---400x266Daklozendag

De vraag: Hoe deel ik mijn passie voor genieten van open rijden, lekker eten en drinken met andere cabriorijders en hoe kunnen we iets bijdragen aan een goed doel?

Luudiek ontwikkelde Daklozendag; de rally voor cabrio's.

www.daklozendag.nl

Citybranding Gorinchem

case9gorinchem---400x266Citybranding Gemeente Gorinchem

Doel: Hoe zet Gorinchem zich op de kaart als belangrijke regiostad waar voor iedereen iets te beleven valt.

Resultaat: Luudiek verzorgde een praktisch plan van aanpak met voorstellen voor tal van evenementen, waarbij de ligging aan de rivier een belangrijke rol heeft gespeeld. 

www.gorinchem.nl

10 jarig bestaan Thinkwise Software

case2thinkwise3---400x26610 jarig bestaan Thinkwise Softwarefactory

De vraag: Wij willen graag stilstaan bij het 10 jarig bestaan en de succesvolle groei van onze organisatie. 


Luudiek bedacht een weekeinde vol activiteiten met als rode draad "beta in contactbrengen met alpha" . Interactie tussen de beide hersenhelften. Zo reden de medewerkers een smartphone rally, kreeg men een kleuradvies en vertelde Peter Faber over de verschillen tussen mannen en vrouwen. 

Inspectie van het Onderwijs

inspectie1BVE themadag Inspectie van het Onderwijs
De vraag: Wij willen graag een dag met ontspanning en inhoud, rondom het thema genieten, onthaasten met passie. Ook willen we feestelijk afscheid nemen van een van de directieleden.

Luudiek verzorgde een dag vol bijzondere workshops die gerelateerd zijn aan het thema. De werking van het brein bij het luisteren naar muziek en het cognitief leren; Kijken door de ogen van een kunstenaar; kleding en stijladvies.

Landgoed De Horst was een van de voorgestelde locaties, dit bleek de plek waar het afscheid nemend directielid ooit haar carriere begon; de circel rond!

Plus Retail programma teambuilding

plus1Plus Retail is per september 2013 gestart met een winkelhelpdesk.

De vraag: Hoe leggen we in korte tijd met een club nieuwe mensen de basis voor een hecht team, dat zich beweegt op een strategische plek in de organisatie. 

Luudiek ontwikkelde een drietal sessies met totaal verschillend karakter; elkaar leren kennen in de keuken (samen boodschappen doen bij Plus); klantgerichtheid of gastvrijheid in de horeca, de overeenkomsten;  in gesprek over teamrollen en teamverwachtingen op het fort van de Democratie.

quote van Plus: Persoonlijke touch met veel energie en enthousiasme op verrassende locaties, met aandacht voor de inwendige wens.

SBB Goudenvleermuis

case7sbb---400x266Gouden Vleermuis Staatsbosbeheer in opdracht van Dienst Landelijk Gebied

De vraag: Wij zijn op zoek naar een leuke actie voor het hele gezin, met veel andacht voor natuur.

Luudiek ontwikkelde het concept met een geheimzinnige gouden Vleermuis en boswachter Bert. Staatsbosbeheer verzorgde rondleidingen en voor kinderen was er een speurtocht met kleurwedstrijd en leuke prijzen.

Youtube

Aangeland in Gelderland

case6aangelandtotaal---400x266Aangeland in Gelderland in opdracht van Provincie Gelderland

De vraag: Hoe brengen wij een plek met een negatief, krakersimago op een positieve manier in het nieuws? Hoe vertellen we het verhaal van de plek, met nadruk op de ligging en de historie.

Luudiek ontwikkelde het concept Aangeland in Gelderland. Een verbinding met de elementen water en vuur, aangevuld met een fantastisch verhaal over het ontstaan van de Waal en het fort. Twee avonden stond fort Pannerden in vuur en vlam.

www.fortpannerden.eu

Vestingdialogen

dialoog2Vestingdialogen in samenwerking met Twijnstra Gudde, KBBA en Rathenau Instituut

De vraag: Wij willen in gesprek over brede maatschappelijke themas. Een dialoog, zonder mening op basis van gelijkwaardigheid. Als locatie zoeken we iets dat past binnen de metafoor veiligheid.

Luudiek verzorgt de logistieke invulling van de bijeenkomsten op bij de metafoor passende militaire erfgoedlocaties binnen De Nieuwe Hollandse Waterlinie. 

www.devestingdialogen.nl

 

Beursvloer

beursvloer---400x266Beursvloer in samenwerking met VWC Utrecht

De vraag: Hoe organiseren wij een succesvolle beursvloer en hoe zorgen we dat maatschappelijk ondernemen meer gaat leven?

Luudiek zorgde in samenwerking voor een soepel en succesvol verloop van de beursvloer, waardoor het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen. Om niet worden diensten uitgewisseld.

website beursvloer

quote van de vrijwilligerscentrale: 
Samenwerking met Luuc is een optelsom van Betrokkenheid, Verbinding en een mooie stroom Creativiteit.